Yokohama start nieuwe onderneming voor motorsport

Yokohama start nieuwe onderneming voor motorsport

Yokohama MotorsportYokohama heeft in Tokyo een nieuwe dochteronderneming opgericht die zich bezig gaat houden met auto- en motorsport.
Motorsport
Yokohama Motorsport International Co Ltd is een 100 procent dochteronderneming van Yokohama. Doel is om de huidige sportactiviteiten binnen het bedrijf te bundelen. Tot nu toe waren de sportactiviteiten nog in handen van twee aparte afdelingen, een divisie die zich bezig hield met ontwikkeling van wedstrijdbanden en een divisie voor de organisatie en begeleiding rond de deelname aan wedstrijden.
Advan
Yokohama is met zijn Motorsport en High Performance label Advan al veel jaren actief in wegraces en rallies. In 2013 levert de bandenfabrikant in Europa banden voor onder meer de Adac GT Masters en de FIA WTCC (World Touring Car Championship).
In de toekomst wordt het ook de taak van Yokohama Motorsport International Co Ltd om erop gaan toezien dat nieuwe ontwikkelingen in de sportbanden worden vertaald naar de ontwikkeling van de reguliere producten.
Met de oprichting van Yokohama Motorsport ging zo’n 10 miljoen Yen (ca 82.000 euro) gemoeid. Het nieuwe bedrijf biedt werkgelegenheid aan 80 medewerkers en zal in juli 2013 volledig operationeel zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.