Winterbanden moeten in autoverzekering

Winterbanden moeten in autoverzekering

Winterbanden moeten worden opgenomen in de polis van een autoverzekering. Dit vinden 54 deelnemers, ofwel 64 procent van de deelnemers aan de Poll op Bandenportaal.nl. 26 stemmers, ofwel 31 procent is het hier niet mee eens. 5 stemmers gaven aan geen mening te hebben. In totaal werden 85 stemmen uitgebracht.
Reden voor opname van winterbanden in de autopolis zou kunnen zijn dat autoverzekeraars zich meer en meer gaan richten op preventie van autoschades. Winterbanden zorgen voor een verlaging van de schadelast. Consequentie is echter wel dat de kosten voor de autobezitter toenemen. Nu al wordt het gebruik van winterbanden soms gestimuleerd door korting voor polishouders, maar is er nog geen sprake van een gebod.

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. Henk

    Totaal niet representatief onderzoek dit waarmee je publiciteit scoort.
    Slechts 54 mensen hebben gereageerd. Dat is een wel erg klein aantal.

  2. G.W. Hopmans

    Heel mooi voorstel.
    Maar pas op!!!!
    Welke partijen willen hier iets aan verdienen, zijn dit inderdaad de bandenservicebedrijven, de specialisten of komen er nog meer van die gasten die zeggen dat ze goedkoop winterbanden kunnen aanbieden etc. etc.etc..
    Mijn visie laat, dit over aan de echte banden specialist en schoenmakers (garagehouders, automateriaalleveranciers, webwinkels etc.) blijf bij je leest.

  3. Ondanks dat winterbanden voor een veel grotere veiligheid kan zorgen vind ik niet dat je dit in Nederland verplicht hoeft te stellen.
    Het is vooral voor de mensen die slechts veel kilometers maken te doen om winterbanden te nemen. Deze zijn namelijk erg duur!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.