Winst Lanxess fors lager

Winst Lanxess fors lager

De Duitse rubberfabrikant Lanxess heeft in het derde kwartaal 39 procent minder winst behaald dan in dezelfde periode vorig jaar. Toch heeft het bedrijf haar verwachtingen voor geheel 2012 gehandhaafd.
De winst in het derde kwartaal bedroeg 94 miljoen euro. De omzet daalde 7,6 procent tot 2,2 miljard euro. Reden voor de slechtere resultaten wordt volgens Lanxess vooral veroorzaakt door de slechte situatie op de automarkt. Zo is de vraag naar rubber voor autobanden en voor andere toepassingen in de auto fors gedaald. De hoge vraag naar chemicaliën voor de landbouwsector kon deze daling niet helemaal compenseren.
Volgens CEO Axel Heitmann zijn de resultaten van het derde kwartaal conform de verwachtingen: “Wij reageren op de daling door het management te flexibiliseren en door een strictere kostendiscipline.
Lanxess handhaaft wel de prognoses voor 2012, “ondanks de uitdagende markt.” Men verwacht dat de groei 5 tot 10 procent lager zal zijn dan vorig jaar. “De economische situatie zal in het vierde kwartaal niet zal verslechteren. De vraag uit de bandensector zal mager blijven.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.