Wegen slijten sneller door elektrische auto

Wegen slijten sneller door elektrische auto

Door een snelle toename van het aantal electrische auto’s op de weg zal het wegdek sneller gaan slijten. Dit meldt het Algemeen Dagblad naar aanleiding van een analyse van Rijkswaterstaat.
Zwaarder
Als reden geeft Rijkswaterstaat dat electrische auto’s flink zwaarder zijn hun conventionele tegenhangers, onder andere door het zwaardere accupakket. Dat zou doorgaans honderden kilo’s schelen. Rijkswaterstaat zegt dat voertuiggewicht een van de factoren is voor de slijtage van asfalt. Ook het grotere motorvermogen is een belangrijke oorzaak. De snelle acceleratie van de electrische auto zorgt voor flink wat slijtage aan het wegdek. Hierdoor zullen wegen flink meer onderhoud nodig hebben.
Slijtage
De analyse van Rijkswaterstaat moet helpen om te kunnen bepalen hoeveel extra slijtage het electrische wagenpark zal veroorzaken, aldus het AD. Naast het wegdek zal de snelle acceleratie ook zorgen dat de banden sneller slijten.
Volgens het AD rijden er momenteel 62.000 elektrische auto’s in Nederland: “Maar dat zijn er over tien jaar naar schatting al anderhalf miljoen.” (Bron: AD)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.