VW ID Crozz II studiemodel op Hankook

Het studiemodel van de nieuwste elektrische auto van Volkswagen, de I.D. Crozz II, staat op conceptbanden van Hankook.

Elektrische Crossover
De banden werden volgens Volkswagen exclusief voor de nieuwe elektrische crossover ontwikkeld, die op dit moment op de IAA in Frankfurt wordt gepresenteerd. De 4-deurs met vierwielaandrijving is de eerste elektrisch aangedreven Crossover Utility Vehicle (CUV) van Volkswagen, een combinatie van een coupé en een SUV. Nadat het studiemodel in april in Shanghai in première ging, presenteert het merk op de IAA een nieuwe variant van de I.D. Crozz.

Smal hoog uiterlijk
De conceptbanden op de Volkswagen I.D. Crozz II zijn nieuw ontwikkeld voor elektrische auto’s. De in vergelijking tot de breedte relatief grote diameter zorgt voor een smal, hoog uiterlijk. Dat leidt in verhouding tot het vlak waarmee de band contact met de weg maakt tot een lagere luchtweerstandswaarde dan bij banden in normale bandenmaten, en in combinatie met een lagere rolweerstand ook tot een optimaal brandstofverbruik.

Bovendien leidt de grote diameter tot minder vervorming en terugvervorming van de band, wat tijdens het rollen een positieve invloed op de rolweerstand heeft.

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.