Vrakking levert vliegtuigbanden als bescherming op boten

Vrakking levert vliegtuigbanden als bescherming op boten

Vrakkin Tires, leverancier van ’speciale’ banden in Europa, heeft voor de scheepsbouw een toepassing ontworpen als bescherming van de rubberen fendering aan de voorzijde van de boot.
De COR 380, zoals deze toepassing heet, zou inmiddels gretig aftrek vinden. Doordat de vliegtuigbanden sterk en duurzaam zijn, zijn ze uitermate geschikt om de levensduur van de bumper aanzienlijk te verlengen. Vrakking levert de banden voorgeboord en gesneden inmiddels aan tal van scheepswerven en scheepsbouwbedrijven in binnen- en buitenland.
Damen Shipyards in Gorinchem zocht bij Hans van Moergastel van Bandenbedrijf De Baronie in het Brabantse Terheijden een goedkope oplossing om de dure fendering te beschermen. Van Moergastel: “We werken al jaren samen met Vrakking Tires en ik wist dat hij over tal van ijzersterke vliegtuigbanden beschikt. De link was snel gelegd.” Vrakking: “We trekken ook samen met De Baronie op als het gaat om bijvoorbeeld zij-fendering.” Vrakking boort in dat geval gaten in de vijf vliegtuigbanden en haalt er een ketting doorheen. Dankzij de eigenschap van vliegtuigbanden is de kans minimaal dat fenders verloren gaan in bijvoorbeeld een sluis.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.