Verhuizing Brembo naar Nederland goedgekeurd
(Foto: Brembo)

Verhuizing Brembo naar Nederland goedgekeurd

De algemene vergadering van aandeelhouders van de Italiaanse remmenfabrikant Brembo heeft donderdag ingestemd met de voorgenomen verhuizing van de officiële zetel naar ons land. Brembo zal dan onderworpen zijn aan de Nederlandse wet, vermeldt het bedrijf in het bericht over het eerste halfjaar. Brembo blijft belastingtechnisch gevestigd in Italië en blijft ook genoteerd aan de beurs van Milaan.

Het remmenbedrijf is in de eerste zes maanden van dit jaar dicht bij de grens van 2 miljard euro omzet gekomen, meldt bestuursvoorzitter Matteo Tiraboschi. Die omzet kwam uit op 1,949 miljard euro, dat was 11,6 procent meer dan in dezelfde periode in 2022. De nettowinst nam toe met 12,7 procent naar 167,8 miljoen euro wat een marge oplevert van 8,6 procent. Het bedrijf slaagde erin de schuldenlast met bijna 33 miljoen terug te dringen naar 562,3 miljoen euro.

Tiraboschi spreekt van ‘erg positieve resultaten’. ‘’Deze prestaties, aangedreven door alle business segmenten en alle markten waar Brembo in opereert, bevestigen de soliditeit van de onderneming in een uitdagende geopolitieke omgeving en maakt het mogelijk met vertrouwen en optimisme naar de tweede helft van het jaar te kijken. De eerste jaarhelft zagen we ook de start van de activiteiten van Brembo Solutions, een nieuwe eenheid die zich bezig houdt met het ontwikkelen van software oplossingen voor zakelijke klanten om hun efficiëntie en concurrentiekracht op verschillende gebieden te verbeteren.’’

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.