‘Velgenfabrikant BBS heeft nieuwe eigenaar’
(Foto: BBS)

‘Velgenfabrikant BBS heeft nieuwe eigenaar’

ISH Management Services, een dochteronderneming van het Turkse conglomeraat Iş Global Teknik Inşaat, neemt de Duitse velgenfabrikant BBS over, zo schrijven Duitse vakmedia naar aanleiding van berichten van curator Grub Brugger. KSC Import, een groothandelaar in accessoires (waaronder BBS-accessoires), meldt dat het voornamelijk gaat om de productiefaciliteiten van de velgenfabrikant. 

Met de overname komt BBS in handen van een familiebedrijf in Istanboel dat actief is in tal van sectoren, zoals landbouw en logistiek. Het bedrijf is van plan op grote schaal te investeren in het velgenbedrijf, aldus Duitse media.

Eerder kwam BBS in de financiële problemen door de sterk gestegen energiekosten. Hierdoor vroeg de velgenfabrikant in september faillissement aan.

Het Duitse velgenbedrijf werd in 1970 opgericht en heeft twee fabrieken voor lichtmetalen wielen in Schiltach en Herbolzheim. Vorig jaar bedroeg de omzet zo’n 50 miljoen euro. Ook in 2007, 2011 en 2020 werd het bedrijf insolvent verklaard.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.