Vaco zoekt voorbeelden ondeugdelijke wielen
(Foto: Shutterstock)

Vaco zoekt voorbeelden ondeugdelijke wielen

Vaco zoekt voorbeelden van wielen van twijfelachtige kwaliteit om een beter beeld te krijgen van de omvang van dat probleem. De branchevereniging roept zijn leden op om imitatievelgen en banden van slechte kwaliteit (of met schade) te melden. “Met die ervaringen kunnen wij in overleg met het ministerie van infrastructuur en waterstaat om verder in actie komen’’, aldus de Vaco in een bericht.

Imitatie goedkope (merk)wielen die vanuit het buitenland of via Marktplaats worden verkocht, kunnen serieuze veiligheidsrisico’s opleveren, stelt VACO. ‘’De kwaliteit van deze wielen schiet tekort, en ook het draagvermogen kan onvoldoende zijn voor de auto of bestelwagen. De wielen kunnen dan barsten of breken en schade aan de band veroorzaken. Gevaarlijk voor de automobilist en voor de medeweggebruikers.’’

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) ontvangt volgens VACO verschillende signalen over wielen van twijfelachtige kwaliteit. En ook de Inspectie Leefomgeving en Transport waarschuwde al eerder voor de gevaren van het ontbreken van goedkeuringseisen voor wielen. Daarom vraagt het ministerie van I en W om aandacht te schenken aan deze risico’s en de omvang van het probleem.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.