VACO na noodlottig ongeval: Klant is koning, u bent keizer
(Foto: Shutterstock)

VACO na noodlottig ongeval: Klant is koning, u bent keizer

Bij een Nederlands bandenbedrijf is een medewerker om het leven gekomen als gevolg van een ongeval met een grote bedrijfswagenband. De hiel van de band ging door de luchtdruk over de rand van het wiel en trof de medewerker noodlottig. Dat meldt branche-organisatie VACO.

“In goed overleg met de directie van het betreffende bedrijf willen wij dit ongeval aangrijpen om het veiligheidsbewustzijn van de branche te verhogen. Immers wil niemand dit meemaken’, meldt het bedrijf. In een gesprek met bandenportaal laat de woordvoerder van VACO, Arie Verhoef, weten het bedrijf niet bij naam te willen noemen.

VACO grijpt het noodgeval aan om nog een aantal tips te delen die de kans op een dergelijk ongeval beperken. “Instructie en voorlichting voor nieuwe medewerkers is vanzelfsprekend. Echter vergeet de bestaande medewerkers niet. Zij werken op hun routine en zien soms minder gevaar. Het gaat (gelukkig) immers heel vaak goed. Vergeet in dit kader ook de uitzendkrachten niet. Beoordeel of een gebruikte band en een gebruikt wiel geschikt zijn om opnieuw te monteren. De klant is koning, u bent echter de keizer. Als u meent dat een band of wiel niet geschikt is, weiger montage en motiveer de klant een nieuwe band of nieuw wiel te kopen.”

Verder meldt VACO: “Pomp bedrijfswagenbanden en andere grote banden in de werkplaats, na het realiseren van de voorspanning altijd op in de bandenkooi. Tot slot adviseren we om de instructie- en voorlichting van de e-learnings Monteren en oppompen via mijnbandenbaan.nl te gebruiken.’

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.