Tyre Club stopt activiteiten: ‘De toekomst eindigt te vroeg’
Een band wordt vervangen (Foto: Tyre Club)

Tyre Club stopt activiteiten: ‘De toekomst eindigt te vroeg’

Mobiele bandenverwisselaar, Tyre Club in Haarlem, stopt zijn bandenactiviteiten. Volgens het bedrijf stopt het door een gebrek aan tijd en kapitaal om verder te groeien.

“Met grote teleurstelling hebben we op 2 juni besloten om de activiteiten per direct te stoppen”, laten eigenaren Peter Veldhoven en Emil Korn weten. “Wij hebben de afgelopen drie jaar met veel passie gewerkt aan de opbouw van Tyre Club. Wij zien in alle enthousiaste en positieve reacties van zowel eenmalige klanten als onze members dat onze propositie waarde toevoegt.”

De mobiele bandenwisselaar heeft vanaf de start in 2020 uitdagingen gehad. “Wij hadden genoeg klandizie. Op kleine schaal ging het goed, en we wilden opschalen. Maar wij konden geen aansluiting vinden bij investeerders”, vertelt Veldhoven aan Bandenportaal.

Het bedrijf had altijd als credo ‘eerst de klant, dan de band’. In een afscheidsbericht op Linkedin bedankt het bedrijf zijn klanten voor het vertrouwen. “Wij gaan het enorm missen om niet meer voor al hun bandenzaken klaar te staan”, melden Veldhoven en Korn.

Een mobiele bandenservice

Met twee bussen op de weg bood het bedrijf mobiele bandenservice. Volgens Veldhoven was meer schaal nodig. “Het is pas rendabel als je inzet op volume en met een stuk of acht bussen door het land rijdt.” Volgens hem is er in Nederland nog weinig op het gebied van mobiele bandendienstverlening. “Dit wilden we graag als organisatie met een centrale service neerzetten, maar wel op een gezonde manier. Dat punt hebben we niet bereikt.

Hij gelooft er wel in dat er ‘in Nederland genoeg banden business is’.

De toekomst

Veldhoven laat weten dat er ‘met verschillende partijen verregaande gesprekken zijn om delen van het bedrijf over te nemen’. “Ik ben er van overtuigd dat een mobiele bandenservice de toekomst heeft. Helaas voor Tyre Club eindigt de toekomst te vroeg”, vertelt hij.

“We hebben nu veel energie in Tyre Club gestoken. Het was de eerste keer voor mij in de bandenwereld en in de automotive. Daar heb ik veel van geleerd. Of ik ooit weer zoiets wil doen, dat weet ik nog niet. Maar dit is volgens mij als het gaat om service wel de toekomst. Mensen waren razendenthousiast over het concept en wilden niet meer terug naar de garage omdat hun banden nu mobiel verwisseld werden”, aldus Veldhoven.

Zowel Van Veldhoven als Korn oriënteren zich nu op hun toekomst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.