TPMS zorgt voor entree elektronica voor bandenspecialist

TPMS zorgt voor entree elektronica voor bandenspecialist

TPMS electronicaDe verplichte aanwezigheid van een TPMS systeem in elke personenauto per 1 november betekent voor de bandenbranche de definitieve entree van voertuigelektronica in hun vakgebied. Dit zegt Arthur Hofstede, directeur van wielendistributeur Alcar.
Bandenwissel
Volgens Alcar gaat het TPMS systeem in elk auto- en bandenservicebedrijf een rol spelen op het gebied van werkplaatsplanning, communicatie met de klant, kennis en equipment. Bandenspecialisten krijgen aanvankelijk vooral tijdens de seizoensgebonden bandenwissel (winter/zomerbanden) met TPMS te maken. Hofstede: “Dit speelt vooral een rol bij directe TPMS systemen, die praktisch altijd werken op basis van sensoren die zich achter het ventiel bevinden. Deze sensoren meten de bandenspanning en als die te laag is, wordt de automobilist via het dashboard gewaarschuwd.”
Impact in Nederland
Hofstede verwacht dat de impact in Nederland voor wat betreft het komende winterseizoen zal meevallen. Dat komt voornamelijk omdat er in Nederland relatief minder vaak voor een afzonderlijke wielenset voor winterbanden wordt gekozen: “In bijvoorbeeld Duitsland is dat anders, daar heeft bijna iedereen een tweede set. Daar wordt TPMS in de komende winter een hausse.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.