Titan wil toch deel Goodyear Amiens

Titan wil toch deel Goodyear Amiens

TitanDe Amerikaanse bandenfabrikant Titan wil toch een deel van de Goodyear fabrieken in Amiens overnemen. Hiertoe heeft men een bod uitgebracht.
Franse minister
Volgens het Financieele Dagblad en persbureau Reuters heeft de Franse minister voor industriële hervorming Arnaud Montebourg dit gezegd. Tegelijkertijd meldt het dagblad dat Titan dit niet wil bevestigen.
Het zou gaan om een onderdeel dat zich bezighoudt met de productie van tractorbanden. De 333 werknemers zouden een baangarantie van vier jaar krijgen en er zou 100 miljoen dollar worden geïnvesteerd in de fabriek.
Franse arbeidsmoraal
Titan is producent van banden voor landbouwvoertuigen. CEO Maurice Taylor botste begin dit jaar nog met Montebourg over de Franse arbeidsmoraal, aldus Het Financieele Dagblad: “Hij zei toen dat Franse werknemers te hoge salarissen krijgen voor de ‘drie uur’ die ze per dag werken en dat hij daarom geen interesse heeft in de Goodyear-fabrieken of delen daarvan.” Deze opmerkingen hebben destijds tot een politieke rel geleid tussen de Franse regering en Taylor.
http://uk.reuters.com/article/2013/10/22/uk-france-goodyear-titan-idUKBRE99L09520131022

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.