Tevredenheid runflat banden neemt toe

Tevredenheid runflat banden neemt toe

De tevredenheid over runflat banden onder automobilisten neemt fors toe. Dat blijkt uit onderzoek door het Amerikaanse onderzoeksbureau J.D. Power.
Original Equipment
Het bureau onderzoekt regelmatig de tevredenheid over banden. In het onderzoek naar Original Equipment banden blijken runflat banden aan een opmars bezig. Volgens J.D. Power is hierdoor nu het ‘gat’ met conventionele banden vrijwel gedicht. In het onderzoek was Michelin de winnaar in alle categorieën banden (personenautobanden, sportasutobanden, SUV-banden en bedrijfsautobanden).
Positief signaal
Het onderzoek werd uitgevoerd onder ruim 30.000 eigenaren van auto’s die eind 2017 nieuw zijn gekocht. In de beoordeling blijkt de tevredenheid over alle kenmerken van de band hoog te zijn.
Volgens J.D. Power is de fors hogere tevredenheid over runflat banden een positief signaal, omdat autofabrikanten rekenen op deze banden als vervanging van het reservewiel: “Daarmee kunnen ze het gewicht verder verlagen en het brandstofverbruik verbeteren. In het verleden was de acceptatie van runflat banden laag. Maar nu blijkt dat fors verbeterd.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.