Ruim helft automobilisten hele jaar op zomerbanden

Ruim helft automobilisten hele jaar op zomerbanden

Ruim de helft van de Nederlandse automobilisten blijft het hele jaar op zomerbanden rijden. Dit meldt Bridgestone op basis van eigen onderzoek onder ruim duizend Nederlanders.
Geen meerwaarde
Hoewel bijna driekwart van de bevolking het belang van winterbanden inziet, schakelt ‘slechts’ 45% van de automobilisten in de winter over op winterbanden. De automobilisten die dat niet doen zijn van mening dat dit in de Nederlandse winters geen meerwaarde heeft. Bijna 20% denkt dat ze te weinig kilometers maken waardoor het niet nodig is om over te schakelen. In het noorden van het land wordt er het meest op winterbanden gereden (61% van de automobilisten). In de steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag ligt dit percentage op 38%.
Twee op de tien Nederlandse automobilisten wisselt zijn banden pas als het buiten begint te vriezen en 18% doet dat rond een vaste datum, bijvoorbeeld met het ingaan van de wintertijd.
Bandenspanning controleren
Ook blijkt uit het onderzoek dat 7% van de Nederlandse automobilisten nooit de bandenspanning controleert; 36% doet dit wel regelmatig en 27% laat dit in de garage doen. Deze laatste groep bestaat overigens met name uit vrouwen (34%) en 55-plussers (38%). Voor een lange autorit zijn het vooral de jongeren tussen de 18 en 24 jaar die de bandenspanning controleren (27%).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.