Re-Tyred brengt luxe accessoires van gerecyclede autobanden

Re-Tyred brengt luxe accessoires van gerecyclede autobanden

Re-Tyred heeft tijdens de Modefabriek beurs in Amsterdam op 22-23 januari luxe riemen en tassen gelanceerd, zie zijn gemaakt uit gerecyclede autobanden. Hiervoor zijn versleten autobanden vermalen tot granulaat en geperst tot nieuw soepel en sterk materiaal met een luxe uitstraling. Het materiaal is matzwart en verkrijgbaar in verschillende diktes. Voor de dragers en voering van de tassen worden gerecyclede autogordels en airbags gebruikt.
Re-Tyred gebruikt voor haar producten autobanden, autogordels en (ongebruikte) airbags die in Nederland worden gerecycled. Ook de productie van de accessoires vindt in Nederland plaats, deels als onderdeel van re-integratieprojecten van het Leger de Heils en de Campus4Talent van de gemeente Almere. Op dit moment wordt de nadruk gelegd op de riemencollectie. Er wordt ongeveer één riem per band gemaakt. In de loop van 2012 zullen hier tassen en andere accessoires aan worden toegevoegd.
Initiatiefnemers zijn de twee ondernemers Willem Nijhof en Martijn Gootjes, met ervaring in de auto- en de recyclingbranche. Beiden zijn ervan overtuigd dat er veel onbenutte kansen liggen in het gebruik van gerecyclede (auto)materialen. “Zowel de fashion- als de autobranche zijn doelgroep voor onze producten”, aldus Gootjes. Naast de verkoop van de accessoires is Re-Tyred onder de naam De Groene Band ook actief in de verkoop van nieuwe banden aan consumenten. Bij de montageadressen van deze banden worden de versleten banden opgehaald om hergebruikt te worden door Re-Tyred.
Voor de uitbreiding van de activiteiten zoeken Re-Tyred en De Groene Band partners in de mode- en autobranche.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.