Q3: record omzet en winst voor Yokohama

Q3: record omzet en winst voor Yokohama

YokohamaIn de eerste drie kwartalen van 2014 zag Yokohama Rubber Co Ltd haar omzet vergroten met 4,3% tot 429,8 miljard yen (3,0 miljard euro). Dit bleek uit de gepubliceerde verslag over de eerste drie kwartalen van 2014.
Hoogste ooit
Het bedrijfsresultaat nam met 6,5 procent toe tot 31,9 miljard yen (223,8 miljoen euro). De winst nam met 27,4 procent toe tot 24,9 miljard yen (174,7 miljoen euro). Volgens het bedrijf waren deze cijfers de hoogste ooit behaalde in de periode van januari tot en met september.
Bandendivisie
De bandendivisie van Yokohama liet in de eerste negen maanden ten opzichte van een jaar eerder, een groei zien van 4,4 procent tot 337,5 miljard yen. Het bedrijfsresultaat steeg met 12,7 procent tot 24,8 miljard yen. Volgens Yokohama groeide zowel de OE als vervangingsmarkt voor haar banden en lieten haar winterbanden en brandstofbesparende BluEarth banden een groei zien.
Naast de bandendivisie liet Yokohama ook groei zien in industriële producten. Als belangrijke reden voor de algehele groei noemt de producent nog dalende prijzen voor grondstoffen en een zwakkere yen.
 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.