Q3: Omzet Hankook stijgt 6,5%

Q3: Omzet Hankook stijgt 6,5%

HankookHankook Tire heeft in het derde kwartaal van 2015 een omzetstijging van 6,5% gerealiseerd tot KRW 1,72 miljard (1.328,7 miljoen Euro). Het bedrijfsresultaat steeg 20,2% tot KRW 241,7 miljard (186,1 miljoen Euro).

Groei
Hankook zelf zegt dat het ondanks een lagere vraag vanuit de wereldwijde automobielindustrie is gelukt om haar aanwezigheid in de markt voor premium banden te versterken. Vooral de Noord-Amerikaanse markt voor Sports Utility Vehicles (SUV’s) en banden voor lichte bedrijfswagens is qua omzet gegroeid. Tevens heeft Hankook haar activiteiten op het gebied van OE contracten met Europese automobielfabrikanten verder uitgebreid.

UHP banden
Het segment voor ultra high-performance banden (UHP) is verantwoordelijk voor ca. 40% van de gehele omzet van de onderneming en heeft wereldwijd bijgedragen aan de geconsolideerde bedrijfsresultaten.

Door het economische herstel in Noord-Amerika en Europa heeft Hankook Tire zich sterker gefocust op het vergroten van de omzet in het segment van ultra high-performance banden. Om haar positie als meest bekende merk ter wereld verder te versterken zal het bedrijf het bestaande assortiment nog verder uitbreiden en het netwerk verder optimaliseren, zodat wereldwijd aan alle specifieke eisen kan worden voldaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.