Q3: Apollo ziet winst groeien

Q3: Apollo ziet winst groeien

ApolloApollo Tyres Ltd meldt voor het derde kwataal 2014 een 17,5% hogere winst dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit het gepubliceerde verslag over het derde kwartaal (in India is dit het 2e kwartaal) van 2014.
Groeiende export
Volgens Apollo laten deze positieve resultaten groei in de export zien, ondanks een lichte teruggang van omzet. De omzet daalde met 3,5% op jaarbasis tot 33.2 miljard Rupee (432 miljoen euro). Het bedrijfsresultaat nam toe met negen procent tot 5,1 miljard rupee (66 miljoen euro). De winst kwam uit op 2,6 miljard rupee (34 miljoen euro).
Volgens CEO S Kanwar zijn de goede resultaten vooral het gevolg van een groeiende export uit India, met veel vraag in het Midden Oosten en Azië. Hij verwacht dat deze groei zich doorzet.
Daling in Europa
De verkopen in India lieten een groei zien van 6,7 procent, de verkopen in Europa daalden met 0,6 procent en in Afrika bleven de verkopen ongewijzigd. “Met deze resultaten gaan onze expansieprojecten in Chennai en Kochi, beide in het zuiden van India, op volle kracht vooruit.”
 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.