Q1: Nokian noteert lagere omzet en winst

Q1: Nokian noteert lagere omzet en winst

Nokian TyresDe omzet van Nokian Tyres is in het eerste kwartaal van 2014 afgenomen met 6,3% tot 311,9 miljoen euro. Dit blijkt uit het gepubliceerde kwartaalverslag.
Wisselkoersen
Het bedrijfsresultaat bedroeg 68,4 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar was dat nog 76,3 miljoen. De winst kwam uit op 38,7 miljoen euro, een jaar eerder was dat nog 63,6 miljoen. Reden voor deze dalingen zijn volgens Nokian vooral nadelige wisselkoer-effecten, vooral in Rusland, een belangrijke exportmarkt voor Nokian. Een stijging van het aantal verkochte eenheden kon deze dalende lijn niet ombuigen.
Positief
Ondanks dat de devaluatie van de Roebel de Russische economie schade heeft toegebracht, zijn de vooruitzichten gematigd positief, aldus Nokian. “Wij verwachten dat de vraag naar vervangingsbanden in 2014 zal toenemen in de meeste landen. Ook zullen de verkopen van industriebanden verbeteren. Hierdoor zullen de omzet en marktpositie van Nokian verbeteren. Maar dit zal niet genoeg zijn om de verzwakte markt in Rusland in 2014 te compenseren.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.