Profile Tyrecenter Gronsveld vraagt faillissement aan

Profile Tyrecenter Gronsveld vraagt faillissement aan

failletProfile Tyrecenter Gronsveld BV in Gronsveld vraagt vandaag het faillissement aan bij de rechtbank in Maastricht. Dit meldt 1Limburg.nl.
Crisis
Het bedrijf is in 1998 gestart door Theo Noldus en Jo Paulissen en heeft in 2008 een groot nieuw pand betrokken. En toen sloeg de crisis toe, aldus 1Limburg: “De bandenbranche kampt nu met overcapaciteit en met grote concurrentie van internetwinkels.”
Geen doorstart
De advocaat van het bedrijf, mr. Charles Lückers, zegt in 1Limburg dat veel bedrijven in de bandenbranche in vergelijkbare problemen. “Dit zal zeker niet het laatste faillissement in de bandenwereld zijn.” Hij kwam tot de conclusie dat een doorstart er niet in zit.
Bij Profile Tyrecenter Gronsveld werken acht mensen.

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. Inderdaad de bandenbranche zit momenteel in zwaar weer. De bandenspecialist heeft veel last van de internetwinkels waar ze banden tegen spotprijzen aanbieden. Hoelang deze verkoop duurt weet ik niet, maar ik weet wel als de bandenspecialist zich voor 100 % inzet de klant weer gewoon terug komt bij de bandenspecialist.
    De klant krijgt gewoon de beste service als hij de band gewoon bij de specialist koopt. Hier krijg je gewoon info waar je wat aan hebt.

  2. Eco kenner

    Het is wel lastig voor de jongens uit Limburg, maar ik ken Profile Carcenter die vragen ook wel altijd de plafond prijs maar dat is de bedrijfspolitiek!
    Ik wil even over de economie hebben, tegenwoordig telt elke cent en als je ziet wat je van internet kan afhalen is bizar goedkoop en kwalitieit is het zelfde niet alleen in de automotive branche in alle sectoren is dat zo!
    Heb nog vorige week 195/65 R15 Michelin energy saver bij http://www.autobandenplaats.nl gekocht en alles was naar wens!
    Garage om de hoek vroeg 150% meer, conclusie snel gemaakt;)

  3. Rass Profile Tyrecenter

    Beste Eco Kenner. Vroeg de garage om de hoek 150% of 150% meer, dat is wel een verschil en dat laatste lijkt me zeer onwaarschijnlijk in deze bandenmaat. Vergeet ook even niet dat je bij aankoop via een internetshop de bandjes voor de deur krijgt afgeleverd en ze toch bij de garage of bandenspecialist moet laten monteren.Vergeet de louche bedrijfjes die dit voor 10 euro doen. Tel deze kosten er ook bij op.
    Sta dan nog even stil bij evt. problemen.
    Bij aankoop bij de bandenspecialist kun je teruggaan en wordt dit opgelost.
    Zijn de banden via internet gekocht kun je ze laten afmonteren (extra kosten).
    Deze kun je dan zelf terugsturen naar de internetshop en de garantie kun je vergeten.Deze ellende kun je over je afroepen voor een paar tientjes.
    Ik maak het in onze garage wekelijks mee. Kijk, vergelijk, reken goed en hou met alles rekening, ook de veiligheid, bij de aankoop van banden wat het is meer als een broodje gezond aanschaffen.

  4. Even terug komen op nr 1942, daar had deze persoon over michelin band die om de hoek veel duurder was, dan via internet. Deze band michelin grnx 195/65-15 HR kost bij ons 73,00 euro incl monteren–balanceren–ventiels—verwijderingsbijdrae en btw. De klant rekent af als de band gemonteerd is (bij internet moet je vooruit betalen) Na balanceren als dat nodig zou zijn is gratis.Mocht er toch iets mis zijn met de band, dan direct vervangen in een nieuwe band. Nogmaals de klant is bijna altijd goedkoper uit bij de BANDENSPECIALIST. Op internet kan alles geschreven worden maar PRAKTIJKERVARING daar heeft de klant iets aan

  5. Eco kenner

    Beste heren,
    Na mijn onderzoek ben ik goedkoper uitgekomen om het via de internet aan te schaffen en ze werden netjes bij een montagepartner afgegooid en ze werden netjes gemonteerd voor 40€! Omgerekend ben ik circa voor vier banden 30€ goedkoper en ze rijden perfect!! Jongens concurrentie is gezond:))

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.