Profile Tyrecenter: consument weinig aandacht caravanbanden

Profile Tyrecenter: consument weinig aandacht caravanbanden

De komende maanden zullen duizenden caravans worden onderworpen aan een caravanbanden check. Dit verwacht Profile Tyrecenter nu de caravans weer uit de winterstalling worden gehaald.
Caravanbandenckeck
Bij deze checks komen extreme slijtagegevallen aan het licht, zoals banden die na lange stilstand hun ronde vorm hebben verloren. Verder komen er banden binnen met een zeer lage bandenspanning, ontstaan na een lange stallingsperiode. “De consument heeft erg weinig aandacht voor de banden van de auto maar ook de caravan”, aldus Harm Nieboer van Profile Tyrecenter Nederland.
Uitgedroogde banden
“Wat we bij auto’s, maar met name bij caravans, vaak tegenkomen zijn sterk verouderde, uitgedroogde banden. Dit levert nog eens een extra gevaar op voor de verkeersveiligheid. Een uitgedroogde band geeft een verhoogd risico op bijvoorbeeld klapbanden, helemaal bij een zware belasting van een caravan. De levensduur van een band bedraagt maximaal 6 jaar.”

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. bandenbus

    Mensen onderschatten de kracten en temperaturen waar een caravanband aan blootstaat.na 6 jaar lijkt een band vaak splinternieuw maar de sterkte is dan al flink afgenomen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.