Point S ook van start in Zweden

Point S ook van start in Zweden

De van oorsprong Franse bandenketen Point S is ook neergestreken in Zweden. In dat land werd een samenwerking aangegaan met  Däckarna. Dit maakte Fabien Bouquet, directeur international operations bij Point S Development, bekend tijdens een persconferentie op Reifen 2012.
Däckarna is een Zweeds netwerk van 39 onafhankelijke bandenbedrijven, opgericht in 1970. Deze hebben er een gezamenlijk marktaandeel van 5 procent. Volgens Bouguet is het de bedoeling om het aantal verkooppunten uit te breiden tot 80.
Met de betreding van de Zweedse markt is Point S nu aanwezig in alle Scandinavische landen (Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken). In totaal heeft men daar 160 verkooppunten.
Point S heeft ambitieuze groeiplannen binnen Europa, maar ook daarbuiten, aldus Bouguet: “Zo is Point S al aanwezig in Turkije, en Zuid-Afrika, maar we kijken momenteel naar nieuwe landen voor expansie.” De van oorsprong Franse bandenketen is opgericht in 1971. Het netwerk omvat nu 24 landen in Europa en twee daarbuiten, met meer dan 2.400 verkooppunten. In 2011 verkochten deze meer dan 13 miljoen banden, waarmee het marktaandeel uitkomt op 6 procent van de Europese markt voor personenauto-, 4×4-, lichte bedrijfsauto- en truckbanden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.