Pirelli verzorgt nieuw rubber voor klassieke Mini’s
(Foto: Pirelli)

Pirelli verzorgt nieuw rubber voor klassieke Mini’s

Pirelli introduceert een nieuwe Cinturato CN54 band voor klassieke Mini-eigenaren. De Cinturato is onderdeel van de Collezione-lijn, die bestemd is voor klassieke auto’s uit de jaren ’50 tot ’80. Het doel van deze lijn is om een klassiek uiterlijk te combineren met moderne technologie.

De eerste Cinturato CN54, uit 1972, is door de bandenmaker nagemaakt in de maat 145/70 R12. De band is voor alle versies van de originele Mini bedoeld, waaronder ook de auto’s gemaakt op licentie door Innocenti. De band heeft zowel een profielpatroon, als een zijwand die vergelijkbaar is met het origineel. Het merk geeft daarentegen aan dat er talloze aanpassingen zijn gedaan om de band up-to-date te maken. Om bijvoorbeeld aan de hedendaagse veiligheidseisen te voldoen is de rubbercompound aangepast. Dit moet voor meer grip op zowel droge, als natte wegen zorgen.

Geschiedenis

Om de originele band zo goed mogelijk na te maken zijn de engineers Pirelli’s archief in Milaan ingedoken. Hier is gekeken welke materialen en designs in de vorige eeuw werden gebruikt. Hierdoor was de band makkelijker na te maken, omdat dezelfde parameters toe te passen waren. Bij de nieuwe Cinturato waren bijvoorbeeld de originele suspensie- en chassisopzet te gebruiken.

Het Italiaanse merk introduceerde in 1964 voor het eerst een versie van de Cinturato. Toen beschreef Pirelli zijn product als een “Fantastische nieuwe band met een eigen inwendige veiligheidsgordel.” Dit kwam doordat de band voor het eerst een nieuwe, radiale structuur had. Tot aan de jaren ’80 monteerde het merk deze lijn banden op verschillende modellen auto’s.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.