Pirelli Phantom OE voor nieuwe Triumph Bonneville

Pirelli Phantom OE voor nieuwe Triumph Bonneville

Pirelli wordt de leverancier voor de banden van de nieuwe Triumph Bonneville motorfiets, die werd geintroduceerd tijdens de Motor Bike Expo van VeronaFiere. Dit laat Pirelli weten.

Phantom Sportscomp
Voor deze motor gaat Pirelli de Phantom Sportscomp leveren. Ter gelegenheid van de lange samenwerking tussen beide merken werd van de Bonneville ook een speciale uitvoering gemaakt, de Street Twin by Pirelli. Deze is gebaseerd op de Bonneville en is voorzien van het Pirelli logo ‘Scudetto e Stella’. Ook prijkt het Phantom Sportscom profiel op de brandstoftank.

Supersport band
De Phantom band heeft een historie van bijna 40 jaar. Het is een supersport band met hoge prestaties en lange levensduur. De band is veelvuldig gekozen voor toepassing in de motorsport. Op grond van de successen die hier zijn behaald is de band veelvuldig gekozen als OE montage op nieuwe motoren.

De Phantom Sportscom zal als OE worden geleverd op de Bonneville T120, Bonneville T120 Black en Street Twin in twee maten: 100/90 – 18 M/C 65H TL (vóór) en 150/70 R 17 M/C 69H TL (achter).

Dit bericht heeft één reactie

  1. Fred van Reenen

    Oude tijden herleven. Fantastisch dat deze band opnieuw in gebruik komt. Pirelli was hiermee in de jaren ’80 zeer succesvol. De Phantom was voor Pirelli dé doorbraak in Nederland op het gebied van motorbanden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.