Pirelli levert banden voor BMW 7-Serie
(Foto: BMW).

Pirelli levert banden voor BMW 7-Serie

Pirelli heeft samen met de BMW Groep nieuwe 20 inch P Zero Winter 2 banden ontwikkeld voor de BMW 7 Series. Deze samenwerking zet een nieuwe standaard voor banden voor elektrische auto’s, met onder andere een met 50 kilometer vergroot bereik en verbeterde prestaties onder winterse omstandigheden, stelt Pirelli in een persbericht.

Alle banden bij de BMW Groep worden speciaal ontwikkeld voor specifieke BMW-modellen en krijgen het Star-Mark goedkeuringsteken. Dit past binnen Pirelli’s Perfect Fit Strategy, die gericht is op het ontwikkelen van banden die specifiek zijn afgestemd op de auto’s waarop ze worden gemonteerd.

De nieuwe banden sluiten ook aan bij de duurzaamheidsdoelen van beide partners door het gebruik van hernieuwbare materialen en het verminderen van de CO2-voetafdruk van hun fabrieken. “Het partnerschap toont de gemeenschappelijke visie van Pirelli en de BMW Groep voor milieubewuste mobiliteit en hun toewijding om de grenzen van de bandentechnologie verder te verleggen,” aldus Pirelli.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.