Overheid neemt winterbanden niet serieus

Overheid neemt winterbanden niet serieus

De Nederlandse Overheid neemt winterbanden niet serieus, daarom laat de consument het afweten. Dit stelt Harm Nieboer, Directeur van Profile Tyrecenter Nederland. “In de meeste omringende landen van Nederland zijn winterbanden reeds verplicht. Nederland blijft maar ‘polderen’ over de vraag of winterbanden noodzakelijk zijn. “Zowel de ANWB als Veilig Verkeer Nederland dragen niet bij aan het ‘draagvlak’ dat politiek wenselijk en blijkbaar noodzakelijk is voor een wijziging van de Nederlandse wetgeving. Alle hoop is gevestigd op Vaco en Bovag om de politiek tot inzicht te brengen. Profile Tyrecenter roept hiervoor Minister Eurlings op om ook in dit vastgelopen dossier een versnelling aan te brengen. Men stelt voor om de consument beter te informeren op www.kiesdewinterband.nl. Profile Tyrecenter is voorstander voor een Europese wetgeving over winterbanden omdat veel automobilisten internationaal rijden.
De noodzaak van winterbanden is actueel geworden na de sneeuwval van de afgelopen dagen. “Belangrijke belangenbehartigers van autorijdend Nederland zijn nu opeens wel voor winterbanden. Toen het nog niet sneeuwde, waren ze tegen.” Uit intern onderzoek onder 2.000 consumenten van Profile Tyrecenter blijkt dat slechts 14% van alle particuliere automobilisten op winterbanden rijdt. Bij de zakelijke rijders rijdt 64% van alle (lease)rijders wel met winterbanden.

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. GH

    Goededag
    Wat neemt de overheid nu wel serieus. Enkel het belang dat er zoveel mogelijk zelfstandig ondernemingen zijn waarvan ze kunnen plukken. Plukken? Openbaar Stelen vrij vertaalt.
    Maar zo gauw het in het belang van de medeburger komt, geeft de overheid niet thuis. Dit is Politiek Nederland. Allemaal eigenbelang, maar ze vergeten nog steeds dat hun salaris door medeburgers wordt betaald. Iedereen wil toch veilig gebruik kunnen maken van het verkeer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.