NVWA doet onderzoek naar tijgermug in Drenthe

NVWA doet onderzoek naar tijgermug in Drenthe

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voert de komende tijd een extra onderzoek uit naar de mogelijke aanwezigheid van de Aziatische tijgermug in de buurt rond Vreebergen. Dit melden Drenthse media. Vreebergen ligt gedeeltelijk binnen de bestrijdingszone van 500 meter om Dikabo, waar tijgermuggen werden aangetroffen.
Dikabo
De NVWA plaatst in de wijk een muggenval en openbare potentiële broedplaatsen worden behandeld met het biologische middel Vectomax, zo meldt Assen Nieuws. Volgens deze krant is bewoners gevraagd om ook in eigen tuin de broedplaatsen van de mug, zoals bakken met stilstaand water, op te ruimen: “Er zijn tijgermuggen gevonden in de muggenvallen die bij Dikabo staan opgesteld’, aldus persvoorlichter Tjitte Mastenbroek van de  NVWA. ‘Inmiddels is het terrein in een straal van 200 meter rond de vindplaats bespoten met een larvendodend middel.
Karkassen
“De karkassen die uit risicogebieden komen liggen bij ons grotendeels onder dak en worden vooraf gedroogd’, zegt Dikabo eigenaar Evert Dilling tegen Assen Nieuws. “Er moeten eitjes meegekomen zijn met gebruikte banden uit Italië of Spanje. Die muggen leven daar, dus dat is moeilijk te voorkomen. Elke auto van vakantiegangers naar Zuid-Europa kan de eitjes meebrengen.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.