NVWA bestrijdt tijgermug bij 7 bandenimporteurs

NVWA bestrijdt tijgermug bij 7 bandenimporteurs

MexicoDe Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is nu op 7 locaties actief met de bestrijding van exotische muggen in bandenbedrijven: Oss, Weert, Montfoort, Almere, Lelystad, Emmeloord en Hardenberg. Dit laat de NVWA in een persbericht weten.
Bestrijding
Het betreft locaties van bandenbedrijven die gebruikte banden importeren op industrieterreinen. Tijdens reguliere controles werd de Aziatische tijgermug aangetroffen, waarna steeds het bestrijdingsprogramma is opgestart. Bij de in Nederland onderzochte exotische muggen zijn geen ziekteverwekkende virussen aangetroffen.
Volgens de NVWA is in het buitenland wel bekend dat exotische muggen mogelijk ziektes kunnen overbrengen op mensen of dieren. Daarom is in Nederland gekozen voor actieve bestrijding als voorzorgsmaatregel om de muggen geen kans te geven zich te vestigen in Nederland.
Gebruikte banden
In 2009 is de NVWA begonnen met het structureel monitoren op mogelijk aanwezige exotische muggensoorten in Nederlandse bedrijven die gebruikte banden importeren. Hier zijn sindsdien 3 verschillende exotische muggensoorten aangetroffen: de Aziatische tijgermug, de Amerikaanse rots-poelmug en de gele koortsmug. In deze bedrijven en in hun directe omgeving zijn deze muggen na de vondst bestreden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.