Nokian Tyres ziet omzet ruim 13% dalen
(Foto: Nokian)

Nokian Tyres ziet omzet ruim 13% dalen

Nokian Tyres heeft afgelopen jaar een omzet gerealiseerd van 1,174 miljard euro. Dat was 13,1 procent minder dan in 2022 door lagere leveringen van personenautobanden, een veeleisende auto- en marktomgeving en hoge voorraden in het distributiekanaal, aldus het financiële jaaroverzicht. De operationele winst daalde van 56,7 miljoen naar 32,1 miljoen euro.

Desalniettemin spreekt ceo Jukka Moisio van een nieuwe start na het vertrek van de belangrijke Russische markt dat in maart vorig jaar werd afgerond. Die transactie leverde 285 miljoen euro op. Moisio: ‘’We voltooiden ons vertrek uit Rusland, hebben financiële doelen op de lange termijn aangekondigd en onze strategische investeringen om capaciteit op te bouwen naar voren getrokken.’’

De topman van de Finse bandenfabrikant noemt de auto- en bandenmarkt moeilijk door de economische onzekerheden, een hoge inflatie en het lage consumentenvertrouwen. Nokian kon de verkoopvolumes tegen het eind van het jaar wel weer opvoeren. “Dat biedt ons een goed fundament voor 2024 om onze activiteiten verder te verbeteren.” Nokian verwacht de groei weer op te kunnen pakken door het in productie komen van een nieuwe fabriek in Roemenië terwijl ook gewerkt wordt aan een eigen fabriek in de VS. De geplande 2 miljard euro omzet komt daarmee volgens Moisio in zicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.