Nokian lanceert eerste winterband met A label

Nokian lanceert eerste winterband met A label

Nokian winterbandNT_product-image_HKPL_R2Nokian Tyres presenteert de energiezuinigste winterbanden van de auto-industrie. Het gaat om de Nokian Hakkapeliitta R2 met een EU Bandenlabel A.
Volgens Nokian hebben tests uitgewezen dat elektrische auto’s met de nieuwe Nokian Hakkapeliitta R2 een 30% lagere rolweerstand en een grotere actieradius hebben
BMW i3
De groene, Scandinavische Nokian Hakkapeliitta R2 zonder spikes is een echte winterband, ontwikkeld voor BMW’s unieke i3 elektrische auto. De band combineert een extreem lage rolweerstand en goede grip met buitengewoon goed rijcomfort. Door de lagere rolweerstand spaart de band energie wat de actieradius van het voertuig vergroot.
Lage rolweerstand
“Een winterband in de A-klasse van het EU-bandenlabel bij een rolweerstand als van onze Nokian-banden – dat is tot nu toe geen enkele winterband gelukt”, aldus manager productontwikkeling Jarno Ahvenlammi van Nokian Tyres. “Met de nieuwe Nokian Hakkapeliitta R2 winterband kunnen elektrische-autobezitters zich zelfs verheugen op een rolweerstand die in vergelijking met andere winterbanden op de markt 30% lager is. De rolweerstand van de concurrent ligt in de C- en E-klasse.”
 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.