Nieuwe website voor brandstofverbruik

Nieuwe website voor brandstofverbruik

Sinds kort is de nieuwe website Brandstofverbruik in de lucht. Deze geeft het brandstofverbruik van Personen- en bedrijfsauto’s tot 3,5 ton, oldtimers en motorfietsen. Vooral deze laatste groep is volgens initiatiefnemer Gerard Valkenet uniek: “De database omvat hiervoor op dit moment het brandstofverbruik van meer dan 600 motorfietsen.”
De gegevens op www.brandstofverbruik.nl gaan terug tot 1986: “De verbruikscijfers van bestaande modellen zijn verstrekt door de importeurs. Zij verstrekken ook de brandstofverbruik cijfers van nieuwe modellen. Bezoekers van Brandstofverbruik.nl kunnen de informatie verkrijgen via de zogeheten Brandstofcalculator.”
Behalve de verbruiksgegevens vermeldt de website ook de brandstofkosten per kilometer op basis van de huidige brandstofprijs, het energielabel (indien voorhanden) en de totale brandstofkosten per jaar. Volgens Valkenet is de site een goed instrument voor wagenparkbeheerders of leasemaatschappijen om hun variabele kosten te reduceren. Verder kunnen consumenten en bedrijven via een inlogfunctie makkelijk hun administratie op het gebied van mobiliteit bijhouden en bijbehorende documenten uploaden. Later dit jaar gaat de site ook de overige kosten geven, zoals verzekeringen (All Risks , beperkt casco en WA) en belastingen per automodel, aldus Valkenet: “Zo krijgt de bezoeker een goed overzicht in de te verwachte kosten voor een bepaald voertuig.”
Brandstofverbruik is beschikbaar voor de Nederlandse markt (Brandstofverbruik.nl) en de Belgische markt (Brandstofverbruik.be).

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. Frits van Daelen

    Deze site is al sinds februari in de lucht en meldt alleen de fabrieksspecificaties, die nooit kloppen met de echte verbruikscijfers.
    Deze content kun je op elke autosite en in elke autotijdschrift bekijken. AutoWeek heeft bovendien een verbruiksmonitor (door lezers geleverd) en Travelcard vermeldt de echte verbruikscijfers in de praktijk van leaserijders. Daar heb je tenminste wat aan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.