Apollo: Nederlanders wisselen lekke band niet zelf
man touching a flat tire on the roadside

Apollo: Nederlanders wisselen lekke band niet zelf

Uit een onderzoek van Apollo Tyres blijkt dat veel automobilisten in Nederland niet zelf zou proberen om een lekke band te verwisselen.

Maar liefst 42 procent zou de pechhulp bellen, terwijl 36 procent de bij de auto geleverde reserveband en bandenoppompset zouden gebruiken. 16 procent schakelt een familielid, vriend of collega in.

Van de duizend ondervraagde automobilisten zei 18 procent dat ze niet wisten of er in hun auto een reservewiel of bandenoppompset aanwezig was voor noodgevallen.

Leeftijd

Uit het onderzoek blijkt dat mensen tussen de 55 en 64 jaar eerder geneigd zouden zijn om een reservewiel of oppompset te gebruiken. 42 procent van de oudere automobilisten zouden het zelf aanpakken. Jongeren blijven achter met 33 procent.

Yves Pouliquen, Group Head of Sales and Marketing bij Apollo Tyres, zegt: “In sommige situaties is het voor een gestrande automobilist niet mogelijk om contact op te nemen met iemand voor hulp bij een lekke band. Het is dus belangrijk dat hij/zij over de essentiële kennis en middelen beschikt om zijn/haar reis voort te zetten. Uit onze enquête blijkt dat jongere automobilisten het minst in staat zijn om zelf een lekke band te verhelpen. Het kan dus erg nuttig zijn om iedereen die leert auto te rijden hierin te begeleiden, en de opgedane kennis te toetsen als onderdeel van het rijexamen.”

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.