Michelin opent in China

Michelin opent in China

Michelin heeft haar nieuwe fabriek in Shenyang, China, officieel in gebruik genomen. Met de bouw ging een investering van zo’n 1,5 miljard dollar gemoeid, Michelin’s hoogste investering ooit in China.
De nieuwe fabriek gaat banden in het hogere segment produceren, jaarlijks meer dan 12 miljoen eenheden. “De banden zijn 100 procent milieuvriendelijk”, aldus Jean-Dominique Senard, president van de Michelin Group.
Michelin is niet de enige. Ook andere bandenproducenten investeren in China voor de productie van autobanden inn het hogere segment. Hankook Tires kondigde in 2012 een Chinese productietoename tot 26 procent aan van UHP banden. En Kumho wil in China naar een marktaandeel van 15 procent door de opening dit jaar van 350 nieuwe verkooppunten, bovenop haar al 2.150 bestaande werkooppunten van banden. Ook Pirelli investeert momenteel met 600 miljoen dollar fors in China.
Met de groei anticiperen de bandenfabrikanten volgens Michelin op de verwachte verdubbeling van de automarkt. Volgens Wan Nengyi, president van Michelin Investment Company zal het autobezit in China de komende vijf jaar verdubbelen: “De vervangingsmarkt voor banden zal met dezelfde snelheid volgen, zo niet sneller.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.