Michelin bandenleverancier Air France

Michelin bandenleverancier Air France

Michelin wordt voor de komende 10 jaar de exclusieve bandenleverancier voor de vliegtuigvloot van Air France. Beide bedrijven hebben besloten tot deze samenwerking.
Voortzetting
De levering van banden betekent een voortzetting van de afgelopen tien jaar, toen Michelin ook al exclusief bandenleverancier was. Voor de komende tijd gaat Michelin nieuwe en vernieuwde banden leveren voor vliegtuigen voor de korte, middellange en lange afstanden, zoals de radiale Michelin Air X banden met NZG technologie (Near Zero Growth). Deze banden zijn ontwikkeld voor een constante diameter, wat zorgt voor een langere levensduur.
Verduurzamen
Naast het leveren van banden gaan Air France en Michelin zich gezamenlijk richten op het verduurzamen van de luchtvaartindustrie. Centraal hierbij staat een lager brandstofverbruik en minder uitstoot van CO2. Ook wordt de samenwerking uitgebreid met digitale diensten die zich richten op recycling en 3D printing. Uiteindelijk moet de samenwerking bijdragen aan de doelstelling van Air France om in 2030 te komen tot 50 procent reductie van de CO2 emissie per passagier in 2030. (Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.