Markt voor vierseizoenenband groeit

Markt voor vierseizoenenband groeit

Kwik-Fit Bandenmonitor vierseizoenEr zijn dit jaar meer automobilisten die kiezen voor de vierseizoenenband. Dit stelt Kwik-Fit op basis van haar zojuist verschenen Bandenmonitor.
Alternatief
Het percentage stijgt van 2,3% naar 3,3% van de automobilisten. Dit betekent dat ruim 260.000 automobilisten in Nederland kiezen voor een band die in de winter veiliger is dan een zomerband, zonder dat ze daarvoor hoeven te investeren in een extra bandenset. “Natuurlijk is een winterband veiliger in de winter en een zomerband in de zomer, maar voor automobilisten die niet zoveel kilometers maken is de vierseizoenenband een goed alternatief”, aldus Arjan van der Meer, marketing directeur van Kwik-Fit. “Deze stijging van de populariteit van de vierseizoenenband komt ook duidelijk naar voren in de verkoopcijfers van Kwik-Fit.”
Steekproef
Bij de Bandenmonitor werkt Kwik-Fit samen met JES Marketing Onderzoek. Via een steekproef onder 2.164 auto’s – in zowel de winter als de zomer – ontstaat volgens beide partijen een betrouwbaar beeld.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.