Magna Tyres Nederland van start

Magna Tyres Nederland van start

Magna Tyres gaat zich vanaf nu met de nieuwe divisie Magna Tyres Nederland BV richten op de thuismarkt. De Nederlandse bandenfabrikant produceert industrie- en grondverzetbanden voor zware applicaties.
De oprichting van de nieuwe divisie moet het bandenmerk nadrukkelijker profileren in Nederland. Volgens Michael de Ruijter, directeur van de Magna Tyres Group, is het bedrijf de afgelopen 4 jaar enorm gegroeid: “Met een verwachte productie van 35.000 banden dit jaar en een afzet in meer dan 80 landen, zijn we uitgegroeid tot een heel succesvol Nederlands bedrijf.”
Voor de Nederlandse markt wordt de laatste hand gelegd aan een netwerk met landelijke dekking. Het gaat hierbij om strategische partners, verspreid over het land. “We werken graag met vaste partners en bieden een snelle levering. Zo profiteert onze thuismarkt van de centrale voorraad in Waalwijk voor Europa en al onze OEM-partners.”
Volgens Peter Philipsen, die de leiding heeft over Magna Tyres Nederland is Magna Tyres op het juiste moment ingestapt en profiteert het volop van de crisis. “Voorheen zagen we een flinke klantentrouw bij A-merken en als enig alternatief een C-kwaliteit. Juist nu iedereen mogelijkheden zoekt om efficiënt te besparen is er voor een kwalitatief minimaal gelijkwaardig maar goedkoper merk wel degelijk ruimte.” Terex kranen, Doosan knikdumpers en machines van Hyster, Liebherr en Sennebogen worden geleverd op Magna als eerste montage.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.