Lekke band in top 3 pechgevallen

Lekke band in top 3 pechgevallen

In het afgelopen zomerseizoen hebben meer automobilisten een beroep gedaan op de Wegenwacht van de ANWB vanwege een lekke band. Daarmee is dit probleem in de top drie van pechgevallen terecht gekomen. Dit blijkt uit een terugblik van de ANWB Alarmcentrale op het afgelopen zomerseizoen van 2015.

Geen reservewiel
De lekke band zorgde voor problemen omdat er vaak geen reservewiel in de auto of caravan aanwezig is. De ANWB heeft al eerder aan de bel getrokken omdat steeds meer nieuwe auto’s geen reservewiel meer hebben. De automobilistenbond pleit dan ook voor een volwaardig reservewiel in de auto.

Vakantiegangers
Deze zomer heeft de ANWB 630.000 telefoontjes uit binnen- en buitenland te verwerken gekregen. Het ging daarbij om hulpvragen van zieke of gewonde vakantiegangers en om reizigers die problemen hadden met de auto of caravan.
Dit jaar stonden startproblemen op de eerste plaats van meest voorkomende pechgevallen. Op de tweede plaats kwam een stotterende motor en op de derde plaats de lekke band. Een opvallend verschuiving noemt de ANWB dat koelingsproblemen – dankzij de matige zomertemperaturen in de reisweekenden – uit de bovenste gelederen verdwenen. (foto: ANWB)

Top 5 voertuigproblemen
1 Voertuig wil niet starten
2 Motor stottert / verliest vermogen
3 Lekke band – en geen reservewiel beschikbaar
4 Motor slaat af tijdens het rijden
5 Accu
(Bron: ANWB)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.