Lanxess opent rubberfabriek in China

Lanxess opent rubberfabriek in China

Het Duitse chemiebedrijf Lanxess heeft een nieuwe rubberfabriek geopend in Nantong ( China). Deze fabriek is een uitvloeisel van een joint-venture met de Taiwanese TSRC Corporation. Beide bedrijven hebben 50 miljoen dollar geinvesteerd in de nieuwe fabriek, die start met een jaarlijkse capaciteit van 30.000 ton. De joint-venture werd opgericht in mei 2010 onder de naam Lanxess TSRC (Nantong) Chemical Industrial Company Ltd. Tot aan de opening van de nieuwe fabriek leverde deze joint-venture rubber producten die in de Lanxess-fabriek in Frankrijk zijn gemaakt.
China is ‘s werelds grootste en snelst groeiende markt voor rubber, die zo’n 10 procent per jaar groeit. De vraag naar rubber wordt vooral aangewakkerd door de automotive sector en de bouw. “De nieuwe fabriek is de modernste in zijn soort in China”, zei Axel Heitmann, voorzitter van de raad van bestuur bij Lanxess, tijdens de officiele opening. “De fabriek is een antwoord op de twee leidende trends in China, namelijk die van snelle verstedelijking en van groeiende mobiliteit.”
De nieuwe fabriek bestrijkt een landoppervlak van zo’n 40.000 vierkante meter en bevindt zich in Nantong, noordwest Shanghai. Er werken nu 100 mensen.
China, Hong Kong en Taiwan vormen een hoeksteen in de globale groeistrategie van Lanxess. Doelstelling van het bedrijf is om in 2012 te komen tot meer dan een miljard euro omzet in 2012. In 2011 bedroeg de omzet vna Lanxess wereldwijd 8,8 miljard euro.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.