Kwik-Fit: Automobilisten stellen auto-onderhoud uit

Kwik-Fit: Automobilisten stellen auto-onderhoud uit

Automobilisten stellen vaker onderhoud uit, onderhouden zelf hun auto, of gaan op zoek naar een meer voordelig alternatief. Dit blijkt uit onderzoek van Kwik-Fit. Het autoservicebedrijf signaleert een toename van automobilisten die langer doorrijden tot het moment van onderhoud. Deze groep kiest niet voor periodiek onderhoud maar vervangt alleen essentiële onderdelen, zoals banden en remmen, op het moment als het echt niet anders meer kan. Daarnaast onderhoudt Kwik-Fit in haar vestigingen steeds meer auto’s van automobilisten die eerder kozen voor een traditionele garage. “We zien momenteel meer auto’s in onze vestigingen waarbij bepaalde onderdelen al zover zijn versleten dat het niet verantwoord is om door te rijden”, aldus Arjan van der Meer, marketingmanager Kwik-Fit. “Waar normaal gesproken bij 3 mm profiel iemand banden vervangt, zien we auto’s met 1 mm of zelf helemaal geen profiel. De onderhoudsbeurt wordt overgeslagen om kosten te besparen met als gevolg dat slijtage niet tijdig wordt gesignaleerd of kleine mankementen een dure reparatie veroorzaken.

Dit bericht heeft 0 reacties

 1. baliemeisje

  Ik merk daar bij ons niets van. Ik zie juist dat mensen meer en beter onderhoud aan hun auto laten doen om de aanschaf van een nieuwe uit te stellen.

 2. lw

  De onderhoudsbeurt wordt zeker wel uitgevoerd. ik denk alleen dat kwik-fit het heeft over de wat oudere auto’s die niet bij de echte garages of dealers komen. Deze groep kiest zeker het goedkoopste omdat een goedkope garage vaak een prijs berekend en er geen extra kosten bij komen zoals bev
  balanceren /milieutoeslag enz.
  voor echte problemen met bev electronica moet men nog steeds naar de dealer.
  olie verversen en een uitlaat zetten kan iedereen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.