Kumho Tire opent eerste fabriek in VS

Kumho Tire opent eerste fabriek in VS

Kumho TiresKumho Tire heeft een nieuwe fabriek geopend in de Verenigde Staten. De fabriek is gevestigd in Macon (Georgia) en heeft een jaarlijkse capaciteit van vier miljoen banden die voornamelijk zijn bestemd voor verkoop in de Noord-Amerika.

Financiële crisis
De bouw van de fabriek was al in 2008 gestart, maar werd tijdelijk gestaakt vanwege de financiële crisis. In 2014 werd de bouw hervat en begin dit jaar afgerond. Er ging een investering mee gemoeid van 450 miljoen dollar. Het plan van Kumho is om de jaarlijkse capaciteit van 4 miljoen banden op te voeren tot tien miljoen.

Groeien
Volgens Park Sam-gu, voorzitter van de Kumho Asiana Group, is het noodzakelijk om met een productiefaciliteit in de VS aanwezig te zijn om er te kunnen groeien: “Noord-Amerika behoort tot de grootste auto en bandenmarkt. Daarom moeten we hier aanwezig om verder uit te groeien tot een topfabrikant van banden.”

De fabriek is de derde van Kumho buiten Korea, naast China en Vietnam. Hier zullen met name 17 inch banden worden geproduceerd voor personenauto’s, waarvan 80% is bestemd voor OE montage door autoproducenten als Hyundai, Kia en Chrysler.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.