Innovatie Award 2012 voor Michelin Protek Max fietsband

Innovatie Award 2012 voor Michelin Protek Max fietsband

Michelin heeft de Innovatie Award 2012 ontvangen voor de Protek Max binnenband voor fietsbanden. Dit meldt Tweewieler.nl.
De award maakt deel uit van de Business Awards 2012 die de Franse Kamer van Koophandel in Amsterdam voor het eerst in Nederland uitreikte. In de aanwezigheid van Pierre Ménat, ambassadeur van Frankrijk in Nederland, en Geert Corstens, president van de Hoge Raad in Nederland, werd de award overhandigd. Oyvind Emblem, managing director van Michelin Benelux ontving de award uit handen van de directeuren Corinne Vigreux (Tom Tom) en Didier Debrosse (Heineken International).
Michelin kreeg de prijs onder andere omdat de Protek Max in staat is bij lekrijden zelf het gat te vullen. Extra rubber in de binnenband helpt de spanning in de wand te verminderen en het gat te verkleinen.
Bovendien wordt het gat gevuld met een zelfdichtende vloeistof zodat de band lang luchtdicht blijft. Andere sterke eigenschappen van de Protek Max zijn de lage rolweerstand, eenvoudige montage en het behoud van bandenspanning, ook als de fiets een tijdje niet wordt gebruikt.
De Michelin Protek Max is beschikbaar in twee afmetingen voor de meest gangbare stadsfietsen, trekkingfietsen en mountainbikes. Hij is geschikt voor een groot aantal banden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.