Hercules betreedt voor het eerst UTV-markt met UT1
(Foto: Hercules Tyres)

Hercules betreedt voor het eerst UTV-markt met UT1

American Tire Distributors (ATD) en TIS Wheels brengen samen een nieuwe UTV-band uit. De TIS UT1 is de eerste UTV-band van ATD’s dochterbedrijf Hercules.

De UT1 is ontworpen voor gebruik over terreinen zoals zand, losse stenen, slib, grind en aarde. De band heeft acht lagen met een terreinpatroon. De bijtende randen op de loopvlakblokken moeten voor nog meer tractie op veranderende oppervlakken zorgen. Een dubbele verbinding tussen het loopvlak en de schouder verlengt de levensduur van het loopvlak en verbetert het vermogen van de band om over rotsen te kruipen. Volgens Hercules is het loopvlakontwerp geoptimaliseerd voor zijdelingse stabiliteit, goede handling en controle bij accelereren en remmen.

Het schoudernokontwerp bevat langwerpige steenuitwerpers om het vasthouden van stenen en trillingen te verminderen. Daarnaast moeten hellende diepe en brede groeven in het loopvlak tractie en het vermogen om vuil op te ruimen verbeteren.

Verschillende toepassingen

“De introductie van een nieuwe UTV-band past in de strategie van Hercules Tyres om ons portfolio uit te breiden”, vertelt Josh Simpson, vicepresident van ATD in een persbericht. “Niet alleen blijven consumenten op zoek naar een band die past bij de prestaties van hun voertuig, ongeacht het terrein, maar steeds meer consumenten willen hun voertuigen aanpassen. Dan hebben ze een band nodig die past bij het uiterlijk en de persoonlijkheid van hun voertuig. Deze banden bieden de mogelijkheid om een gebruikerservaring op maat te creëren.”

De nieuwe UT1 is ook geschikt voor toepassing op onbemande gevechtsvoertuigen, recreatievoertuigen en verkenningsvoertuigen. Hercules brengt hem in het eerste kwartaal van 2022 op de markt.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.