Hankook start designproject

Hankook start designproject

Hankook Tire heeft het startsein gegevens voor haar ‘2018 Design Innovation’ project, in samenwerking met het Royal College of Art in Londen.
Mobiliteit
Het project Design Innovation vindt elke twee jaar plaats. De “2018 Design Innovation” heeft als thema ‘Extending Future Life Beyond Mobility’. Centraal staat dat technische systemen zoals kunstmatige intelligentie en robots in 2035 een grotere invloed op ons leven zullen hebben. Zo zal ook de mobiliteit van de toekomst niet tot het personenvervoer van plaats naar plaats beperkt blijven, maar zullen bovendien nieuwe ervaringen en waarden voor het klassieke mobiliteitsmilieu bieden.
Nieuwe bandenconcepten
Van de deelnemers aan het project wordt verlangd dat zij nieuwe bandenconcepten voor het autonoom rijden ontwikkelen voor de toekomstige mobiliteit. Meer dan tien studenten aan het gerenommeerde Royal College of Art in Londen zullen aan het project deelnemen. Zij hebben als hoofdstudierichting het ontwerpen van auto’s. De deelnemers moeten een 3-D model van de band ontwerpen.
Het project begint in januari en loopt tot maart. Enkele geselecteerde ontwerpen worden als animaties en voorbeeldmodellen tot leven gebracht en in september in het kader van een prijsuitreiking gepresenteerd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.