Hankook bandenleverancier nieuwe Audi Sport TT Cup

Hankook bandenleverancier nieuwe Audi Sport TT Cup

Hankook Tire is door Audi gekozen als premium partner voor de Audi Sport TT Cup. De internationale merkencup op basis van de onlangs ontwikkelde Audi TT race-uitvoering zal 2015 van start gaan.
OE-montage
Hankook levert ook al de banden voor OE montage op de nieuwe Audi TT, TTS Coupé en Roadster. Op deze modellen wordt de Hankook Ventus S1 evo2 als eerste montage gemonteerd.
Race uitvoering
De race-uitvoering van de derde Audi TT generatie levert een vermogen van 228 kW (310 pk) bij een gewicht van slechts 1.125 kg. Het vermogen van de tweeliter TFSI-motor kan zelfs worden verhoogd met 22 kW (30 pk) via een zogenaamde ‘push-to-pass’-functie. Motorsportbanden (slicks of regenbanden) van het type Hankook Ventus Race in de maat 260/660 R 18 worden rondom gemonteerd.. De auto’s worden centraal beheerd door Audi’s dochteronderneming quattro GmbH.
De Audi Sport TT Cup vindt plaats tijdens DTM wedstrijden. De merkencup is geïntroduceerd om jonge internationale raceautobestuurders de kans te geven zich een plaats binnen de professionele motorsport te verwerven.
 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.