Goodyear start met warmvernieuwing op eigen karkas

Goodyear start met warmvernieuwing op eigen karkas

Ronden Banden1Goodyear vult haar retreadprogramma aan met nominatieve warmvernieuwing op eigen karkas. De bandenproducent laat weten dat deze markt tot voor kort werd bediend door slechts één producent.
Warmvernieuwing
Momenteel wordt het marktpotentieel van warmvernieuwing op eigen karkas volgens Goodyear geschat op 60% in Benelux: “Onder de huidige druk van de stijgende kosten binnen de transportsector schat Goodyear dat het marktpotenieel van retread nog verder zal stijgen. Door het bandenleven te verlengen kunnen wagenparken veel geld besparen op jaarbasis:”
Ook het milieu profiteert: “De CO2-uitstoot bij de productie van warmvernieuwingsbanden is 35% minder dan bij nieuwe banden.”
Rubber samenstelling
Met warmvernieuwing beschikt de band over dezelfde rubbersamenstelling en wordt deze in dezelfde mallen gebakken als de nieuwe band. Daardoor blijft het profiel hetzelfde. “We vernieuwen de band van hiel tot hiel, niet alleen het loopvlak”, aldus Mathew Vandorpe, Retread & Fleet Back Office Manager BeNeLux. “Hiermee kunnen we garanderen dat de band dezelfde rijprestaties, kilometerbereik en levensduur biedt dan het nieuwe product.”
Het vernieuwen van banden gebeurt via E-Casing, de online applicatie van Goodyear voor de registratie van karkassen en warmvernieuwingsaanvragen.
De eerste banden zijn geleverd bij Ronden Banden in Doetinchem. ” Een goede move richting een optimale km-kostprijs en maatschappelijk verantwoord ondernemen”, aldus directeur Maurice Kock.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.