Goodyear Proactive Solutions waakt online over banden

Goodyear Proactive Solutions waakt online over banden

goodyear-afdeling-connectGoodyear heeft Goodyear Proactive Solutions gelanceerd, een bedrijfsafdeling die zich richt op het beheer van banden op basis van telematica en voorspellingen. Er komen twee varianten: Proactive Tyre en Proactive Fleet.

Opvolgen
De nieuwe bedrijfsafdeling zorgt ervoor dat problemen met banden direct worden opgevolgd. Het zogeheten realtime opvolgingssysteem biedt wagenparken online oplossingen. Hiervoor heeft Goodyear een intelligent algoritme ontwikkeld waarin haar oplossingen zijn opgenomen. Deze oplossingen omvatten bandenservice voor bedrijfsvoertuigen en een duidelijke rapportage. Hiermee kunnen wagenparkbeheerders problemen met banden en potentiële risico’s voor de veiligheid identificeren “nog voor ze zich voordoen.”

Bandenspanning
Het systeem monitort de bandenspanning zodat men preventief kan ingrijpen als er risico is op bijvoorbeeld een klapband. De technologie geeft ook een nauwkeurige tijdsbepaling van wat er kan gebeuren. Volgens Goodyear kan bandenpech zo met 75% worden teruggedrongen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.