Goodyear en VVN organiseren Safe Driving Experience

Goodyear en VVN organiseren Safe Driving Experience

Goodyear SafetyOp zaterdag 7 september organiseren Goodyear en Veilig Verkeer Nederland de Goodyear-VVN Safe Driving Experience op het ANWB trainingscentrum in Lelystad.
Verkeer
Jonge chauffeurs hebben tijdens dit veiligheidsevenement de gelegenheid om hun vaardigheden in het verkeer in een veilige omgeving bij te schaven. Volgens Goodyear komt alles komt aan bod: een obstakel ontwijken en een noodstop uitvoeren op een nat wegdek, whatsappen en de invloed van alcohol achter het stuur, eerste hulp bij ongevallen, een crashtest en concrete onderhoudstips die de veiligheid direct verhogen.
Rijopleiding
Aanleiding is onderzoek van Goodyear waaruit blijkt dat jonge bestuurders door aanpassing van de rijopleiding veel beter voorbereid kunnen worden op de gevaren op de weg: Nu hebben beginnende automobilisten per gereden kilometer ruim vijf keer zo veel kans om betrokken te raken bij een ernstig verkeersongeval als automobilisten van 30-59 jaar. 1 op 2 ongevallen met jongeren wordt veroorzaakt door te hoge snelheid(3).Daarmee is snelheid, naast alcohol, de grootste ‘killer’ in het verkeer. Met name de Nederlandse jonge mannen hebben samen met de Oostenrijkers en Duitsers een voorkeur voor snelheid.
Volgens Goodyear is een belangrijke oorzaak dat Nederlandse jongeren gemiddeld laag scoren in het slagen voor het theorie- en praktijkexamen in vergelijking met hun Europese collega’s: Bovendien vindt 82% van de Nederlandse jonge automobilisten het behalen van een rijbewijs een zeer dure aangelegenheid.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.