Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 voor nieuwe Porsche 911

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 voor nieuwe Porsche 911

Voor de nieuwe 911 Carrera 2 heeft Porsche de testwinnende Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 als eerste montage band gekozen voor de 19” velg. De band wordt gemonteerd in de maten 235/40 ZR 19 (voor) en 285/35 ZR 19 (achter). De Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 werd beloond met de hoogste score in de het Britse magazine Auto Express.
De nieuwe Porsche 911 Carrera 2 is niet alleen gebouwd voor prestaties, maar werd ook ontworpen om aan de steeds strengere en lagere CO2-eisen te voldoen. Goodyear’s FuelSaving Technology, die ook wordt toegepast bij de Eagle F1 Asymmetric 2 band, draagt bij tot CO2-emissieverlaging. De technologie bestaat onder meer uit een gewichtsreductie van de band en een nieuw ‘high surface’ silicamengsel dat bijdraagt aan een geringere warmte-ontwikkeling (zo wordt de rolweerstand verlaagd).
De Eagle F1 Asymmetric 2 beschikt ook over de nieuwste ActiveBraking Technology. Het gebruik van het innovatieve driedimensionele blokontwerp binnen het loopvlak, vergroot het contact met de weg tijdens het remmen. “De controle en de remprestaties van de Eagle F1 Asymmetric 2, die in zowel de magazinetest als in andere benchmarktests naar voren komen, zijn belangrijke eigenschappen voor sportauto’s als de Porsche 911”, verklaart Eduardo Garrido, Marketing Manager bij Goodyear.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.