Falken wint in AutoBild test 2013

Falken wint in AutoBild test 2013

Falken Euro AllSeason AS200De Falken Euro AllSeason AS200, de eerste all season band van het Japanse merk, is als één van de twee winnaars uit de allseason bandentest 2013 van AutoBild gekomen. Dit meldt importeur Tyre Trading International. De andere winnaar was van het merk Goodyear.
Besneeuwde ondergrond
AutoBild heeft de testresultaten van de allseason banden getoetst aan de prestaties van zomer- en winterbanden. Op besneeuwde ondergrond scoorde Falken bij de bovenste zes van geteste banden. Op een natte ondergrond scoorde Falken een tweede plaats. Volgens TTI is het opmerkelijk is dat de remweg op nat wegdek van de allseason band slechts 1,8 meter langer is als een zomerband. Op een droge ondergrond scoort Falken het best op comfort, remmen en het afrolgeluid.
Multitalent
AutoBild oordeelt dat de Falken Euro AllSeason AS200 een ‘multitalent is met een goede tractie en korte remweg op een besneeuwde ondergrond. De Goodyear en Falken bevatten de beste mix van bandeigenschappen onder alle weersomstandigheden. Vooral de rijveiligheid wordt als positief beoordeeld. De Falken band heeft echter een aantoonbaar lager afrolgeluid,

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.